7 rodzajów kruchych ciasteczek! Nowości w Jacku Placku

Kruche ciasteczka są wyśmienitą przekąską na każdą okazję! Jest to również doskonały produkt dla branży HoReCa, a więc dla hoteli, restauracji, kawiarni itp. Różnorodne zestawy ciasteczek stanowią też pyszny dodatek na słodki stół podczas konferencji, wesel czy innych spotkań i uroczystości. W => Cukierni Jacek Placek przygotowaliśmy aż 7 rodzajów tego wypieku, a wszystkie na bazie naturalnych, odżywczych składników! Poznajcie nasze najnowsze wyroby! 

Pragniemy nadmienić, że nasza cukiernia nie posiada produktów dedykowanych dla osób z celiakią, jednakże osoby unikające glutenu znajdą w naszej ofercie smaczne i przeznaczone dla nich wypieki. Na terenie naszego zakładu wykorzystywane są: mąki, jaja, orzechy, sezam i mleko, w związku z czym każdy z produktów może zawierać śladowe ilości wymienionych alergenów, nawet jeżeli nie są wyszczególnione w opisie i wykazie składników.

Ciasteczka wegańskie FIT

Ten rodzaj => ciasteczek idealnie wpisuje się w dietę dla osób o szczególnych wymaganiach pokarmowych – ze względu na brak nabiału, jaj oraz obniżoną zawartość glutenu. Ich bazowym składnikiem są płatki owsiane górskie, które wzbogaciliśmy o suszoną żurawinę, pestki dyni, siemię lniane oraz mielony len. Zamiast masła zastosowaliśmy olej kokosowy, natomiast słodki smak naszym ciasteczkom zapewnia sztuczny miód.

Ciastka wegańskie FIT nie tylko znakomicie smakują, ale także dostarczą do Waszego organizmu cennych składników pokarmowych! Dzięki wysokiej zawartości błonnika i wartościowych ziaren, są odżywcze i sycące. Zapewnią Wam przyjemność jedzenia w zdrowej formie!

Ciasteczka owsiane na maśle

Są to klasyczne owsiane ciasteczka – idealny wybór dla tych, którzy lubią cieszyć się tradycyjnym smakiem i aromatem! W ich składzie znajdują się ziarna słonecznika oraz sezamu, a także wiórki kokosowe. Ponadto zawierają mąkę pszenną, jaja, cukier i oczywiście masło.

Bogactwo błonnika i cennych ziaren nadają zdrową jakość naszym owsianym ciasteczkom, dzięki czemu mogą stać się smakowitym uzupełnieniem dla Waszej codziennej diety!

Ciasteczka pomarańczowe z żurawiną

Są to kruche maślane ciasteczka z suszoną żurawiną i sokiem z pomarańczy. Mają wyjątkowy smak oraz intensywny, cytrusowy aromat! Spróbujcie naszych ciasteczek, a będzie to prawdziwa rozkosz dla Waszego podniebienia!

W ich składzie znajduje się mąka pszenna, masło, cukier, proszek do pieczenia, suszona żurawina, sok i skórka z pomarańczy.

 

 

Ciasteczka migdałowe keto

Jest to nasz kolejny produkt przygotowany z myślą o osobach ze specjalnymi potrzebami żywieniowymi – przede wszystkim dla osób stosujących dietę ketogeniczną. Mąka migdałowa mają obniżoną zawartość glutenu, a dzięki użyciu ksylitolu ciasteczka mają niski indeks glikemiczny.

Ciasteczka są przygotowywane na bazie mąki migdałowej, z dodatkiem jaj i cukru brzozowego. Wyróżnia je pomarańczowa nuta, którą nadała im starta skórka z tego owocu oraz jego sok. Ciasteczka są w środku lekko wilgotne.

Ciasteczka owsiane kakaowe

Są to kruche, owsiane ciastka w kakaowej odmianie. Tę wersję wypieku wykonujemy bez użycia mąki pszennej, a bazując jedynie na płatkach owsianych, dzięki czemu ciasteczka są idealną przekąską dla osób unikających gluten. Ponadto ich istotnym składnikiem jest masło orzechowe (z orzechów ziemnych). A jako słodki dodatek zastosowaliśmy pastę waniliową.

Nasze owsiane kruche ciasteczka mają niepowtarzalny smak i aromat, które nadaje im kakao oraz masło orzechowe. Zawierają mąkę bezglutenową i są bogate w błonnik, co pozwoli Wam czerpać przyjemność z ich jedzenia, a jednocześnie zadbać o zdrowe odżywianie.

Ciasteczka orkiszowe z cukrem brzozowym

Ten rodzaj ciasteczek do doskonały wybór dla osób zmagających się z cukrzycą lub nadwagą. Dzięki starannemu doborowi składników mają niski indeks glikemiczny – zastosowaliśmy ksylitol (cukier brzozowy), pełnoziarnistą mąkę orkiszową oraz siemię lniane. Poza tym zawierają masło, jaja, otręby owsiane i banana.

Nasze pełnoziarniste ciasteczka bez dodatku cukru idealne pasują do zdrowego stylu życia! Są dobrym uzupełnieniem codziennej diety, a ich chrupiąca konsystencja i subtelny smak z pewnością przypadną Wam do gustu.

Wegański tort truskawkowy bez laktozy

Poza kruchymi ciasteczkami nowością w Jacku Placku jest => wegański tort truskawkowy. To idealna propozycja dla osób, które w swojej diecie rezygnują z artykułów odzwierzęcych. Ten rodzaj tortu przygotowujemy z ciasta biszkoptowego na bazie mleka owsianego oraz dyni. Natomiast do zrobienia kremu używamy aquafaby, czyli wody pozostałej po gotowaniu cieciorki – świetnie nadającej się do ubijania. Do powstałej masy dodajemy truskawki, aby nadać jej pyszny smak tych owoców, a także dekorujemy nimi wierzch i boki ciasta. Całość znakomicie się prezentuje i smakuje wybornie!

 

Zachęcamy Was do spróbowania takiej wersji tortu – gwarantujemy przyjemność z jedzenia nie tylko dla wegan!

A w najbliższych tygodniach w Cukierni Jacek Placek szykujemy premierę ponad 10 tortów w różnych wariantach smakowych i dekoracyjnych! Od dłuższego czasu intensywnie pracujemy nad koncepcją i wykonaniem nowego asortymentu tortów. Już wkrótce poznacie nasze najnowsze propozycje tego wypieku!