Organizowanie wydarzeń dla pracowników to coraz częstsza praktyka stosowana w firmach. Są to przede wszystkich obchody urodzin, jubileuszy firmowych, a także różnych świąt kalendarzowych jak np. Wigilia, Wielkanoc czy Dzień Kobiet. Spotkania te przebiegają w luźnej, nieformalnej atmosferze przy specjalnym poczęstunku i są doskonałą okazją do integracji pracowników. Jednak żadne świętowanie nie może odbyć się bez pysznych słodkości – ciast, ciasteczek i innych deserów! Przeczytajcie, jak przygotować słodki poczęstunek na imprezę firmową i w jaki sposób przechowywać wypieki, aby zachowały świeżość i smak.
Dlaczego warto organizować wydarzenia firmowe?
Wspólne celebrowanie różnych ważnych okazji w firmie sprzyja lepszemu poznaniu się zespołu i budowaniu relacji, a to z kolei wpływa na dobrą atmosferę w pracy, pozytywne nastawienie pracowników do wykonywanych zadań i ich efektywność. Dla wielu pracodawców są to ważne czynniki w budowaniu sukcesu i marki firmy, dlatego dbają o organizowanie nieformalnych spotkań i eventów dla swojego zespołu. Takie imprezy są znakomitym sposobem na integrację, ale też przyjemnym spędzeniem czasu razem, a niekiedy również z rodzinami.
Jakie ciasto na wydarzenie firmowe?
Słodki poczęstunek to obowiązkowy element każdej imprezy. Jaki zatem deser przygotować na wydarzenie w firmie? Najlepiej sprawdzą się =>ciasta na zamówienie z dobrej cukierni. Wybierając odpowiednie wypieki, warto wziąć pod uwagę kilka kwestii. Przede wszystkim – jaka jest okazja do świętowania. Jeśli celebrujemy urodziny pracownika lub jubileusz firmowy, to powinien pojawić się tort, najlepiej z dedykowaną dekoracją Natomiast w przypadku wigilii firmowej bądź jajeczka, radzimy zamówić tradycyjne domowe ciasta, jak np. makowiec, =>ostekake czy jabłecznik, ponieważ przypadną do gustu każdemu pokoleniu pracowników. Podczas planowaniu zamówienia powinniśmy też uwzględnić specjalne wymagania żywieniowe i diety, które ktoś z zespołu może przestrzegać – dzięki temu każdy z pracowników będzie mógł w pełni skorzystać z poczęstunku. Ponadto wybierając odpowiednie ciasta, warto się dowiedzieć na ile kawałków można je podzielić, a następnie dostosować wielkość zamówienia do liczby osób. Na wszystkie wątpliwości na pewno odpowiedzą nam pracownicy cukierni, a także pomogą w dokonaniu zakupu spośród oferowanych łakoci.
Zestaw słodka paczka na imprezę firmową
Doskonałym rozwiązaniem na wydarzenie firmowe jest =>søtt pakkesett do zamówienia na abonament z Cukierni Jacek Placek. W naszym zestawie znajdziecie 24 porcje domowego ciasta w 3 różnych smakach. Każdy kawałek jest oddzielnie ułożony w papilotce, tak że wystarczy po niego sięgnąć i zjeść. Słodka paczka jest zapakowana w ochronny karton z dedykowaną tacką w środku – trzeba ją jedynie wyjąć i postawić na stole, a poczęstunek jest już gotowy!
Ciasta nie wymagają krojenia ani dodatkowych przygotowań, co znacznie ułatwia organizowanie imprezy i pozwala zaoszczędzić czas. Ponadto do paczki wybieramy tylko takie warianty wypieków, które można przechowywać w temperaturze pokojowej przez cały dzień, a w lodówce nawet 5 dni. Możecie więc być spokojni, że poczęstunek się nie zepsuje i będzie mógł być wykorzystany w kolejnych dniach. Ponadto co tydzień oferujemy w paczce inne smaki naszych ciast, tak abyście mieli różnorodny wybór deserów dla swoich pracowników oraz gości.
Jak przechowywać wypieki w firmie?
Po imprezie firmowej zazwyczaj pozostaje jeszcze sporo ciasta, które może być znakomitym dodatkiem do kawy w następnych dniach pracy. Dlatego warto zadbać o odpowiednie przechowanie wypieków, aby jak najdłużej zachowały swoją świeżość i smak. Najlepszym i najprostszym sposobem jest umieszczenie ich w lodówce w szczelnym, hermetycznym pojemniku, który dodatkowo zabezpiecza przed przenikaniem innych zapachów. To rozwiązaniem dotyczy przede wszystkim ciast z kremem, galaretką oraz z owocami, a także serników i =>kaker. Najlepiej też tego typu desery zjeść w ciągu kilku dni. Natomiast w przypadku suchych, kruchych wypieków, ale bez dodatków owoców, niskie temperatury przechowywania nie są wskazane, ponieważ mogą spowodować szybkie twardnienie ciasta. Takie wyroby zalecamy przetrzymywać w blaszanych formach, a ciasteczka w szczelnie zamkniętych pudełkach. Ponadto wiele ciast doskonale nadaje się do mrożenia. Zatem jeśli obawiamy się, że nie uda się spożyć całego poczęstunku w ciągu najbliższych dni, to wybrane wypieki warto włożyć do zamrażalnika – owinięte folią aluminiową bądź w plastikowych pojemnikach. W tych warunkach ciasta mogą być przechowywane nawet 6 miesięcy, a po wyjęciu są wciąż świeże i bardzo smaczne.