Nous cuisinons les raviolis surgelés de Jacek Placek

Zarówno w naszych firmowych cukierniach, jak i w sklepie internetowym można kupić boulettes surgelées naszej własnej produkcji. Jest ich kilka rodzajów, na słono i na słodko, a wszystkie łączy jeden wyjątkowy rodzaj ciasta, wytwarzany wg starej rodzinnej receptury. Aby nasze pierogi pięknie się prezentowały na talerzu i równie wybornie smakowały, mamy dla Was kilka rad, jak je ugotować.

Do gotowania pierogów najlepiej użyjmy szerokiego i niskiego garnka.

Wlewamy do niego mniej więcej litr wody na każde 100 g pierogów,  dodajemy sól i doprowadzamy pod przykryciem do wrzenia. .

 Po zagotowaniu wody wrzucamy taką liczbę pierogów, aby mogły swobodnie w niej  pływać. Delikatnie mieszamy nieostrym narzędziem, aby pierogi nie przykleiły się do dna garnka.  Kiedy woda ponownie zacznie wrzeć, wówczas zmniejszamy płomień i lekko uchylamy pokrywkę.

Od tego momentu pierogi gotujemy 8 minut na małym ogniu. Delikatnie wyciągamy łyżką cedzakową odsączając dobrze z wody.

Teraz już możemy dodać do gorących pierogów ulubione sosy czy dodatki.

My do słodkich pierogów jagodowych czy z serem dodajemy śmietanę, czasem owoce sezonowe. Pierogi słone lubią okrasę z cebulką i skwarkami, ale i tu przydaje się gęsta kwaśna śmietana.

Dumplings aux myrtilles Cukiernia Jacek Placek est synonyme du goût des gâteaux faits maison à base de produits naturels.
Boulettes aux baies
pierogi maciusia Cukiernia Jacek Placek to synonim smaku domowych wyrobów z naturalnych produktów.
Pierogi Maciusia z serem

Jedną z ciekawych opcji podania są pierogi podsmażane. Do podsmażenia używamy pierogów wcześniej ugotowanych i całkowicie ostudzonych.

Pierogi myśliwskie, ruskie czy z kapustą i grzybami można podsmażyć na oleju lub smalcu ze skwareczkami, zaś pierogi ze szpinakiem, z serem czy jagodami będą doskonale smakować na klarowanym maśle.

pierogi ruskie Cukiernia Jacek Placek to synonim smaku domowych wyrobów z naturalnych produktów.
Dumplings
pierogi ze szpinakiem Cukiernia Jacek Placek to synonim smaku domowych wyrobów z naturalnych produktów.
Pierogi ze szpinakiem i fetą

Zachęcamy też do spróbowania gotowych dań z naszych pierogów w wejherowskiej restauracji Boussole, która mieści się w gmachu Filharmonii Kaszubskiej.

Być może tu znajdziecie swój ulubiony smak, który będzie można zamawiać z dostawą do domu lub odbiorem w jednej z naszych cukierni:

Gdansk Osowa

Gdansk Zaspa

Sopot

pierogi z kapusta i grzybami Cukiernia Jacek Placek to synonim smaku domowych wyrobów z naturalnych produktów.
Pierogi wyśmienite z kapustą i grzybami
pierogi myśliwskie Cukiernia Jacek Placek to synonim smaku domowych wyrobów z naturalnych produktów.
Pierogi myśliwskie z mięsem, kapustą i grzybami

Polecamy produkty