Cocinamos las albóndigas congeladas de Jacek Placek

Zarówno w naszych firmowych cukierniach, jak i w sklepie internetowym można kupić albóndigas congeladas naszej własnej produkcji. Jest ich kilka rodzajów, na słono i na słodko, a wszystkie łączy jeden wyjątkowy rodzaj ciasta, wytwarzany wg starej rodzinnej receptury. Aby nasze pierogi pięknie się prezentowały na talerzu i równie wybornie smakowały, mamy dla Was kilka rad, jak je ugotować.

Do gotowania pierogów najlepiej użyjmy szerokiego i niskiego garnka.

Wlewamy do niego mniej więcej litr wody na każde 100 g pierogów,  dodajemy sól i doprowadzamy pod przykryciem do wrzenia. .

 Po zagotowaniu wody wrzucamy taką liczbę pierogów, aby mogły swobodnie w niej  pływać. Delikatnie mieszamy nieostrym narzędziem, aby pierogi nie przykleiły się do dna garnka.  Kiedy woda ponownie zacznie wrzeć, wówczas zmniejszamy płomień i lekko uchylamy pokrywkę.

Od tego momentu pierogi gotujemy 8 minut na małym ogniu. Delikatnie wyciągamy łyżką cedzakową odsączając dobrze z wody.

Teraz już możemy dodać do gorących pierogów ulubione sosy czy dodatki.

My do słodkich pierogów jagodowych czy z serem dodajemy śmietanę, czasem owoce sezonowe. Pierogi słone lubią okrasę z cebulką i skwarkami, ale i tu przydaje się gęsta kwaśna śmietana.

Empanadillas con arándanos Cukiernia Jacek Placek es sinónimo del sabor de las tartas caseras elaboradas con productos naturales.
Albóndigas con bayas
pierogi maciusia Cukiernia Jacek Placek to synonim smaku domowych wyrobów z naturalnych produktów.
Pierogi Maciusia z serem

Jedną z ciekawych opcji podania są pierogi podsmażane. Do podsmażenia używamy pierogów wcześniej ugotowanych i całkowicie ostudzonych.

Pierogi myśliwskie, ruskie czy z kapustą i grzybami można podsmażyć na oleju lub smalcu ze skwareczkami, zaś pierogi ze szpinakiem, z serem czy jagodami będą doskonale smakować na klarowanym maśle.

pierogi ruskie Cukiernia Jacek Placek to synonim smaku domowych wyrobów z naturalnych produktów.
albóndigas
pierogi ze szpinakiem Cukiernia Jacek Placek to synonim smaku domowych wyrobów z naturalnych produktów.
Pierogi ze szpinakiem i fetą

Zachęcamy też do spróbowania gotowych dań z naszych pierogów w wejherowskiej restauracji Busola, która mieści się w gmachu Filharmonii Kaszubskiej.

Być może tu znajdziecie swój ulubiony smak, który będzie można zamawiać z dostawą do domu lub odbiorem w jednej z naszych cukierni:

Gdansk Osowa

Zaspa de Gdansk

Sopot

pierogi z kapusta i grzybami Cukiernia Jacek Placek to synonim smaku domowych wyrobów z naturalnych produktów.
Pierogi wyśmienite z kapustą i grzybami
pierogi myśliwskie Cukiernia Jacek Placek to synonim smaku domowych wyrobów z naturalnych produktów.
Pierogi myśliwskie z mięsem, kapustą i grzybami

Polecamy produkty