Torta giapponese ai semi di papavero – senza farina
Wilgotna puszysta masa z maku z bakaliami, jabłkami i mąką jaglaną oraz silnym aromatem migdałowym. Nasz przepis nie zawiera mąki, więc jest przyjazny dla osób unikających glutenu.
Makowiec Japoński Bez Mąki to idealny wybór na świąteczny stół – zdrowy, lekki, a jednocześnie pełen tradycyjnych smaków, które kojarzą się z ciepłem i rodzinną atmosferą. Doskonale sprawdzi się także jako deser na specjalne okazje lub słodki poczęstunek do filiżanki kawy czy herbaty. Rozsmakuj się w świętach z tym wyjątkowym wypiekiem, który łączy prostotę i wyrafinowanie!
Podstawą tego makowca jest mak, który nadaje mu bogaty, lekko orzechowy charakter. Subtelna słodycz, uzyskana dzięki naturalnym składnikom, podkreśla smak maku, a delikatna waniliowa nuta dopełnia całości. Ozdobiony lekką polewą czekoladową lub posypką z cukru pudru, makowiec prezentuje się elegancko i apetycznie.
MLEKO, Jabłka, JAJA KURZE, Mak niebieski, Cukier, Rodzynki (Rodzynk, olej słonecznikowy), Masło (Z MLEKA), ORZECH WŁOSKI, Śmietanka (Śmietanka – Z MLEKA; Karagen), Czekolada (Miazga kakaowa; Cukier; Tłuszcz kakaowy; Emulgator: lecytyny SOJOWE, E476; Naturalny aromat waniliowy), Czekolada (cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny SOJOWE, naturalny aromat waniliowy), Skrobia ziemniaczana, Skórka pomarańczowa (67% Skórka pomarańczowa (skórka pomarańczowa, cukier), Cukier, Woda), Mąka jaglana, likier migdałowy, ORZECHY pekan, Ekstrakt naturalny z MIGDAŁÓW (olej rzepakowy, ekstrakt z MIGDAŁÓW)