Gingerbread with plum jam – vegan cake
Wegański piernik z powidłami śliwkowymi – to ciasto sprawdzi się idealnie na świątecznym stole – zarówno dla wegan, jak i wszystkich, którzy pragną spróbować nowoczesnej wersji tradycyjnego wypieku – jego wegańska odsłona uczyni go idealnym wyborem na wspólne świętowanie z bliskimi.
Nasz Piernik z Powidłami Śliwkowymi to wegańska interpretacja klasycznego świątecznego ciasta, która zachwyca głębokim smakiem i aromatem. Wilgotny, intensywnie korzenny, wzbogacony jest o naturalną słodycz powideł śliwkowych naszego autorstwa. Ten piernik stanowi idealne połączenie tradycyjnego smaku i roślinnych składników, które pozwolą każdemu cieszyć się świątecznymi wypiekami bez kompromisów.
Piernik z powidłami śliwkowymi własnej produkcji jest wyjątkowo aromatyczny, a nuty korzenne wspaniale współgrają z głębokim smakiem śliwek, tworząc przytulną, świąteczną atmosferę. Ciasto słodzone syropem z agawy i cukrem Muscovado, a jego wegańska receptura sprawia, że ciasto jest nie tylko zdrowe, ale też odpowiednie dla osób unikających produktów odzwierzęcych, bez jakichkolwiek kompromisów w smaku i teksturze.
Mąka PSZENNA, Napój owsiany (Woda, OWIES 10%, Olej słonecznikowy, sól), 15% Śliwki, BIO syrop z agawy, Czekolada (Miazga kakaowa; Cukier; Tłuszcz kakaowy; Emulgator: lecytyny SOJOWE, E476; Naturalny aromat waniliowy), Olej rzepakowy, Cukier, Woda, cukier trzcinowy – muscovado, , Przyprawa korzenna (cukier trzcinowy, 17% przypraw (ziele angielskie, goździki, kminek, kolendra, cynamon, gałka muszkatałowa, imbir, GORCZYCA, kardamon, anyż), Żurawina suszona, MIGDAŁY, Cytryna, Soda oczyszczona, Len mielony, Kakao, Skrobia ziemniaczana
We also recommend
PLN 57
Price per kilo