Makowiec bakaliowy 
				Cena za kilogram: 61,9 zł
Spód z kruchego ciasta, wilgotna masa makowa pełna bakalii, wierzch z pasków ciasta kruchego posypany orzechami i rodzynkami.
Opis
									Składniki
									Tabela wartości odżywczych
							Opis
					
Smakowite kruche ciasto, z obłędną masą makową pełną bakalii.
Makowiec to typowe ciasto świąteczne w kuchni polskiej. Zgodnie z tradycją, jego intensywny smak i bogate nadzienie mają przynosić szczęście i urodzaj.
Składniki
					
Mak, cukier, mąka pszenna, bakalie (rodzynki, orzechy, figi), jaja, masło, margaryna, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, biała czekolada.
Tabela wartości odżywczych
					
 
								


 
								 
								 
								 
								 
								 NB
NB				 PL
PL					           EN
EN					           DE
DE					           SV
SV					           UK
UK					           FI
FI					           CS
CS					           IT
IT					           ES
ES					           FR
FR