Od początku istnienia naszej firmy kierujemy się naczelną wartością stosowania wyłącznie naturalnych składników do wyrobu wypieków. Z biegiem czasu okazuje się, że nasze zasady stały się również wyznacznikiem dla wielu firm na rynku cukierniczym i jest to współczesny trend wytwarzania zdrowej, naturalnej żywności. My podążamy dalej w obranym wcześniej kierunku, otwierając się także na nowe technologie i produkty. Poznajcie nasze naturalne smaki!
Tradycyjne domowe wypieki od Jacka Placka
Jacek Placek jest rodzinną manufakturą założoną w 1994 roku. Ciasta, torty i inne produkty w naszej cukierni wciąż wyrabiamy według wielopokoleniowych receptur. Równocześnie w swojej pracy kierujemy się naszą główną zasadą nie korzystania z chemicznych dodatków, konserwantów czy gotowych mieszanek cukierniczych, a wybieramy wyłącznie naturalne komponenty do przygotowywania wszystkich naszych wyrobów. Używamy kurzych jaj, masła, śmietany, wiejskiego twarogu, domowych konfitur, prawdziwej czekolady zamiast ich sztucznych zastępników. Dzięki temu nasze ciasta są tak wyjątkowe i naturalne w swoim smaku i aromacie – po prostu smakują „jak dawniej”.
Nowoczesne trendy cukiernicze w Jacku Placku
Cukiernia Jacek Placek wyrosła na tradycyjnych, rodzinnych przepisach i dzięki nim zyskała renomę na polskim rynku jako producenta domowych ciast i tortów. Jest to dla nas ważne osiągnięcie, które nieustannie kreuje nasza markę. Jednocześnie jednak wciąż udoskonalamy nasze dotychczasowe receptury, aby rozwijać się i wychodzić naprzeciw współczesnym trendom konsumpcyjnym i oczekiwaniom klientów.
Ciasteczka – zdrowe przekąski
Kruche ciasteczka należą do naszych nowych produktów. Stworzyliśmy je głównie z myślą o klientach, którzy cenią sobie zdrowy styl życia. Ciasteczka są dostępne aż w 7 różnych wariantach, w tym w wersji wegańskiej, keto, o obniżonej zawartości glutenu oraz bez tradycyjnego cukru. Wszystkie rodzaje tego wypieku wykonujemy na bazie naturalnych, odżywczych składników. Są bogate w błonnik i wartościowe ziarna: słonecznika, pestki dyni, siemię lniane. => Kruche ciasteczka od Jacka Placka to zdrowa, smaczna i sycąca przekąską dla każdego oraz doskonałe uzupełnienie codziennej diety. Pragniemy nadmienić, iż na terenie zakładu wykorzystywane są: mąki, jaja, orzechy, sezam i mleko. W związku z czym każdy z produktów może zawierać śladowe ilości wymienionych alergenów, nawet jeżeli nie są wyszczególnione w opisie i wykazie składników.
Naturalne barwniki ciast i tortów
Kolejnym nowoczesnym trendem rozwijającym się na rynku cukierniczym jest wykorzystywanie naturalnych barwników do nadania odpowiedniego koloru wypiekom oraz słodyczom. Ta idea od początku wyznacza kierunek działania Cukierni Jacek Placek. Intensywnie pracujemy i szukamy nowych rozwiązań, aby wciąż udoskonalać nasze wyroby. Do wykonania naszego flagowego => tortu red velvet używamy naturalnego czerwonego barwnika – likopenu, który pozyskuje się z pomidorów. Innym często używanym przez nas naturalnymi barwnikiem jest wyciąg z buraka.
Zapraszamy do wypróbowania naturalnych smaków ciast i ciasteczek od Jacka Placka, a także 13 rodzajów naszych => nowych tortów!